Hal's All Star Guitar Festival

Hal's All Star Guitar Festival jedan je od najvećih i najznačajnijih domaćih festivala gitare na kojem su tijekom proteklih pet godina nastupali gitaristički virtuozi iz cijelog svijeta. Najeminentniji predstavnici akustične gitare svojih zemalja, svjetski poznati glazbenici kao što su Tommy Emmanuel, Martin Taylor, Antonio Forcione, Dominic Miller, Johnny Dickinson, Muriel Anderson, Peter Finger, Daniele Bazzani, Pierre Bensusan, Franco Morone, Jacques Stotzem, Don Ross, Laurie McClain, John Jorgenson Quintet, Gina Fabiani, Duck Baker, Beppe Gambetta, Clive Carroll, Monika Stadler, Michael Langer, Philadelphia Jerry Ricks, Bernie Marsden, Michael Messer, Ed Genis, Boris Dujmović, John Standefer, Walter Lupi, sudjelovanjem na ovoj manifestaciji uvrstili su je među značajnije festivale ovog tipa u Europi.

Osnovni cilj je zadržati vrhunsku svjetsku razinu kako programski tako i organizaciono, odnosno predstaviti domaćoj publici najbolje svjetske instrumentaliste i izvođače u domeni akustične gitare, a samim time promovirati u svijetu Grad Rijeku i ostale hrvatske gradove u kojima se Festival održava.

Kastav Blues Festival

Krajem ožujka 2007. godine put je doveo u Kastav američkog blues glazbenika Philadelphia Jerry Ricksa kojem se nova sredina toliko svidjela da se odlučio nastaniti u Kastvu odakle je narednih mjeseci odlazio na brojne nastupe u Hrvatskoj i inozemstvu. Jerry je uskoro postao omiljen među lokalnim stanovništvom i godilo mu je kada su ga u šali nazivali crnim kastavcem. Nedugo nakon što mu je u ljeto 2007. godine dijagnosticirana teška bolest Jerry Ricks umro je i za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav.

Budući da je Philadelphia Jerry Ricks bio jedan od najeksponiranijih predstavnika tradicionalnog bluesa (country-blues) i posljednja živuća veza sa tzv. prvom generacijom blues glazbenika, odnosno onom koja je izgradila temelje suvremene glazbe, rodila se ideja o organizaciji memorijalnog blues festivala koji bi u Kastav privlačio glazbene sladokusce, turiste i sve one znatiželjnike koji uobičajeno pohode slična zbivanja u svijetu.

Temeljem dobrih odnosa sa European Blues Association (EBA), najvećom europskom organizacijom za promociju bluesa, kastavski blues festival bit će održavan neposredno nakon Blues Week-a, godišnje manifestacije u organizaciji EBA, što omogućava visoku razinu u organizacionoj i programskoj domeni.

Prvo izdanje festivala sastojalo se je od jedne koncertne večeri sa više izvođača, foto-izložbe i izložbe slika, a narednih godina planiraju se svi oni sadržaji koji uobičajeno idu uz ovakva zbivanja što se odnosi na koncerte, glazbene radionice, seminare, izložbe, itd.

Inicijativa u organizaciji blues festivala relativno je nova i na nacionalnoj razini jer u Hrvatskoj, osim manjih događanja koja djelomično pokrivaju sadržaje ovakvih festivala, nema niti jednog značajnijeg blues festivala, a posebno se to odnosi na potpuni nedostatak velikih zbivanja na ovom području kao što je to primjerice Chicago Blues Festival ili Ottava Festival koji svake godine privlače stotine tisuća ljudi i pokrivaju dio turističke ponude.

Blues festivale u Europi i SAD-u posjećuju u najmanju ruku tisuće ljudi, najčešće su sponzorirani od velikih i uglednih tvrtki, a organizacijski spadaju u vrlo zahtjevnu kategoriju.

Pokretanjem Kastav Blues Festivala otvara se mogućnost da se u Hrvatskoj u sklopu popratnih festivalskih aktivnosti predstave i edukacijski programi u vidu glazbenih radionica koje vode eminentni svjetski glazbenici i predavači što bi svim polaznicima omogućilo stjecanje novih znanja bez troškova odlaska u inozemstvo gdje je to do sada bilo jedino moguće. Turističku komponentu ove priče nije potrebno posebno isticati s obzirom da su upravo ovakva zbivanja garancija popunjavanja kapaciteta i konzumiranja turističkih sadržaja.

Ljetni All Star Festival

Pokretač i spiritus movens ljetnog izdanja Hal's All Star Festivala je Deni šesnić (www.sesnic.com). Nakon uspješne suradnje sa Općinom Baška odnosno Turističkom zajednicom općine Baška ljetno izdanje gitarističkog festivala nastaviti će se i ove godine koncertom u Jurandvoru u prekrasnom ambijentu ispred crkve Sv. Lucije. Osim ovog zbivanja očekuje se još izvanredan jedan koncert u Denijevom aranžmanu - radi se o gostovanju jednog od najcjenjenijih gypsy jazz gitarista Stochelo Rosenberga koji bi također trebao odsvirati koncert u Jurandvoru.

Dokumentarni filmovi

Redatelj Igor Modrić radi na dokumentarnom filmu snimljenom tijekom turneje po Poljskoj u rujnu 2009. godine.
Osim navedenog filma uskoro se očekuje i riješenje problema glazbenih autorskih prava za dokumentarac Music City nakon čega slijedi promocija filma.

BIG Festival

Najnoviji projekt udruge zove se BIG Festival odnosno Baška International Guitar Festival. Nakon uspješno realiziranih programa tijekom proteklih godina na ljeto 2012. godine u suradnji sa TZ Baške kreće se u veći i zahtijevniji projekt što se odnosi na višednevni festival gitare sa popratnim aktivnostima kao što su glazbene radionice, izložbe itd.Planiraju se nastupi vrhunskih svjetskih imena od kojih su neki već potvrdili dolazak na otok Krk.